HTML

Erről szól a blog

Szindi megmondja, mi a tuti.

Címkék

ajánló (3) film (1) képregény (1) paródia (1) sorozat (1) trailer (2) youtube (1)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

2008.10.23. 18:10 szendimoks

WaTcHmEn

Az úgy történt, hogy...
Beültem egy filmre és akkor jött a trailer a vízből felbukkanó repülő valamivel, a maszkos fickókkal, a kék csávóval, majd az is kiderült, hogy mindez egy képregényből való. Nah akkor jutottam el arra a szintre, hogy MIVAAN!?

Ismerjük a jól megszokott Pókember, Superman, Batman, Daredevill, Elektra, V mint vérbosszú és hasonló képregényadaptációkat. Bár a V, mint vérbosszúról akkoriban sem tűnt fel, hogy képregény volt valaha, és manapság sem érdekel. A Watchmen viszont erősen felkeltette az érdeklődésemet. Miért? Mert mégis milyen lehet az a "képregények képregénye", amit 2008ban rángatnak elő és csinálnak belőle filmet? És a legfőbb kérdés, hogy miért nem hallottam én erről eddig még soha?

Jobb később, mint soha, behoztam lemaradásomat és utánanéztem. Annyi világos volt, hogy a DC Comics képregénye a Watchmen és hogy 1986-87 között adták ki a 12 részt. Eddig oké. Majd jött a cselekmény, amely párhuzamos jelenben játszódik, melyben a hősök nem igazi hősök, aki pedig az lehetne az inkább eltávozik a Mars, mert ő Dr. Manhattan a kék csávó és ő ezt megteheti. Akkor jött egy újabb MIVAAN!?

Elkezdtem keresgélni a neten, hátha megvan valahol a képregény magyarul és akkor talán felvilágosultabb lennék a témában. Nem találtam semmit, de valljuk be elég hamar fel is adtam. Pár hétre rá azonban jött a szerencsés véletlen egy Alexandra hírlevél formájában, az újdonságok között a Watchmen I. kötetével. A sors... Hát persze. Két kattintás és már meg is volt rendelve, 24 óra és a kezemben tartottam.

Három kötetre osztották a "mű"vet, így 4esével olvashatjuk. Nem tudom a II-III. mikor esedékes, de őszintén remélem, hogy minél előbb!

Soha nem voltam az a képregényes fajta, homályosan emlékszem egy-két Nils Holgerson [tudtátok hogy a svéd 20 koronáson is ő van, amint "ott repül Márton lúdon"? LOL], illetve Garfield példányra, ezentúl semmi komoly.



De ez most más... Ez szerelem volt első látásra >D Vagy nevezzük inkább női megérzésnek, ami azt sugalta, hogy el kell olvasnom, különben nem fogom érteni a filmet. Hát feltehetőleg igazam van... Persze, biztos megértjük e nélkül is, de aki a trailer megtekintése után egy kicsit is érdekeltté válik, annak szívből ajánlom. [a zene persze itt is bűntet de ezt most hagyjuk]

Nah nem szaporítom tovább a szót, lényeg, hogy minden idetévedőt ösztökölnék a Watchmen elolvasására, mely amellett hogy igazi élményt fog nyújtani azoknak is, akik eddig fentartással, vagy megkockáztatom semmilyen véleménnyel nem viseltettek a képregények iránt, még abban is segíteni fog, hogy megértsük miért Éji Bagoly az Éji Bagoly? Miért van két Selyem Kísértet? Miért egy tintapacás fehér harisnyát választott Rorschach maszkjául? Minek a jele Dr. Manhattan homlokán a körben a pont? És hogy mi volt a poén amin még a Komédiás sem tudott nevetni? ;)
 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló film képregény trailer


A bejegyzés trackback címe:

https://ezzvan.blog.hu/api/trackback/id/tr14728455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása